Nieuws

Montessori erkenning

Montessori erkenning

07 april 2022 - Op 27 januari hebben wij bezoek gekregen van de Nederlandse Montessori vereniging. Iedere vier jaar doen zij een audit om te kijken hoe wij het doen als Montessorischool.

We hebben het verslag hierover ontvangen en de school van Maas en Waal mag zich de komende vier jaar Montessori blijven noemen. En niet met zomaar een score, maar een dikke D (dat is op een score van A t/m E, erg goed!)

We zijn ontzettend trots! 

Louise Ruys is duurzame docent van het jaar!!

Louise Ruys is duurzame docent van het jaar!!

03 november 2021 - Louise Ruys is onlangs uitgeroepen tot meest duurzame docent PO van 2021!! 
Van harte gefeliciteerd Louise! We zijn ontzettend trots op je!Interview Louise met het Parool: https://www.parool.nl/es-b15f4040 Lees meer ›
Dynamo mini marathon 2021

Dynamo mini marathon 2021

05 oktober 2021 - Ook dit jaar organiseert Dynamo in samenwerking met de gemeente Amsterdam de Mini
Marathon. Dit is een 1 kilometerloop, die wordt gehouden tijdens de Marathon van Amsterdam op zondag 17 oktober. De deelnemers lopen in twee leeftijdscategorieën, 4-7 jaar en 8-12 jaar. 
Er worden prijzen verdeeld, maar uiteraard staat plezier voorop. Iedereen krijgt dan ook een
medaille na afloop. En er zijn een aantal toffe side events, zoals een springkussen, schminken, pannakooi voetbal en nog veel meer.  Een kwartier nadat de laatste kinderen gefinisht zijn komen de eerste wedstrijdlopers van de Marathon van Amsterdam langs. Die gaan wij natuurlijk hartstochtelijk toejuichen!
U kunt uw kind inschrijven via www.talententent.nl. Deelname kost 1 euro, de opbrengst komt ten goede aan het Jeugdfonds sport. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Eric Kruijswijk via ekruijswijk@dynamo-amsterdam.nl of 0626635298.
Dit evenement vindt plaats bij de Riekermolen aan de Amstel, achter het Amstelpark (adres: de Bocht 10, 1083 AC in Amsterdam). De deelnemers kunnen hun startnummer van af 08.30 ophalen, de warming-up is om 08.50 en we starten om 09.10.
Kinderboekenweek 2021

Kinderboekenweek 2021

05 oktober 2021 - 
Kinderboekenweek 2021
Van 6 t/m 17 oktober is het weer Kinderboekenweek met het thema ‘worden wat je wil’.

 

Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, goed bent in rekenen of juist in tekenen, vier jaar oud bent of al tien jaar, ieder kind kan worden waar het van droomt. Beroepen als astronaut, dokter of kok… kinderen spelen vaak na wat ze willen worden. Of ze worden geïnspireerd door hun idolen of helden: een bekende zangeres, voetballer of YouTuber. Kinderboeken zijn een onuitputtelijke bron om over beroepen na te denken of te fantaseren. Tijdens de Kinderboekenweek 2021 kun je alles worden wat je wil en alvast dromen over later!
 
Bij kinderboekenwinkel Caspere hebben ze allemaal boeken over dit onderwerp en nog veel meer waarzinnige boeken! En als je een boek aanschaft krijgt de school ook nog 10% korting op boeken. Bewaar de bon dus goed en lever deze in bij je leerkracht. 
Gevonden voorwerpen

Gevonden voorwerpen

09 september 2021 - Gevonden voorwerpen! Ziet u iets wat van uw kind is? Neem contact op met 

 

info@maas-waal.nl

 
Lees meer ›

Subsidies voor ouders

Subsidies voor ouders

01 september 2021 - Een aantal betalingen bij ons op school kunt u doen via de subsidiemogelijkheden van de gemeente Amsterdam.

- Vrijwillige ouderbijdrage van de ouderraad: bij onze administratie (Raphael) met uw Stadspas

- Schoolreisbijdrage: via de Scholierenvergoeding

- Overblijf: via de Scholierenvergoeding

- Andere ad-hoc schoolkosten

 

Voor alle informatie:

 

https://www.amsterdam.nl/werk-inkomen/pak-je-kans/
Kleine impressie van de nieuwe vloer!

Kleine impressie van de nieuwe vloer!

01 september 2021 - In de zomervakantie zijn alle vloeren vervangen en alle muren geschilderd op school. Ook is onze personeelskamer opnieuw ingericht. Hier een kleine impressie!
Beslisbomen verkoudheid kinderen

Beslisbomen verkoudheid kinderen

19 augustus 2021 - Het RIVM heeft de richtlijnen omtrent verkouden kinderen en kinderopvang/school vernieuwd.
Nieuw is dat kinderen die een neusverkoudheid hebben onder bepaalde voorwaarden naar de kinderopvang en/of school mogen. U kunt de beslisboom onderaan deze pagina downloaden.


Dynamo Midzomer Mokum

Dynamo Midzomer Mokum

30 juni 2021 - Ook dit jaar is er weer een bruisend Midzomer Mokum programma in Amsterdam. Dit programma bestaat uit culturele, sportieve en educatieve activiteiten voor de Amsterdamse jeugd, verspreid over de zeven stadsdelen. In de bijlage de aankondiging/verwijzing naar het aanbod in stadsdeel zuid dat verzorgd wordt door de welzijnsorganisaties Dynamo en Combiwel.
Gevonden voorwerpen

Gevonden voorwerpen

17 maart 2021 - Ziet u iets op de foto wat van uw kind is? Stuur een mail naar  info@maas-waal.nl
Schoolverkiezingen bovenbouw!

Schoolverkiezingen bovenbouw!

17 maart 2021 - Vandaag hebben wij verkiezingen op school voor de bovenbouw!

De bovenverdieping van de school was ingericht als stembureau en om de beurt konden de bovenbouwers gaan stemmen. Alle kinderen hebben de stemwijzer gedaan en hebben les gehad over de verkiezingen. We zijn benieuwd wat de uitslag hier op school is!
Groep 8 VO keuze 2021

Groep 8 VO keuze 2021

18 februari 2021 - Groep 8 moet dit jaar via de digitale weg een middelbare school kiezen. Wat een opgave! Om dit makkelijker te maken kun je via deze link https://www.devogids.nl/ hulp krijgen bij het compleet maken van je lijst! Heel veel succes!
IJspret!

IJspret!

10 februari 2021 - 
Helaas konden we de kinderen maandag nog niet verwelkomen in de school maandag, maar via de Classroom hadden we leuke en uitdagende sneeuw opdrachten klaargezet, waar je wel een dagje zoet mee zou zijn, zoals: 
- Rekenen; schat hoe dik de laag sneeuw is en meet het na
- Wereldoriëntatie; zoek informatie over iglo's en bouw er zelf een
- Sociaal emotionele training; speel verschillende spelletjes in de sneeuw
- Taal; dialoog oefenen: vraag of iemand komt buitenspelen. Luister goed naar wat ze zeggen en reageer daarop. Zorg dat je dialoog minstens 5 vragen bevat
 
Jullie zijn hard aan het werk geweest en hier een paar foto's van het eindresultaat!

DAG VAN DE BASISSCHOOL

03 februari 2021 - Vandaag (woensdag 3 feb) is het de dag van de basisschool. Een initiatief van de gemeente Amsterdam om ouders te helpen een schoolkeuze te maken. Graag geven wij ouders de mogelijkheid om kennis met onze school te maken. Daarom organiseren wij op 11 februari om 09:00 uur een kennismakingsochtend online. Als u interesse heeft kunt u zich opgeven via het contactformulier op de website of door een mail te sturen naar:  info@maas-waal.nl U krijgt dan een link toegestuurd voor een meet. 

 

Hopelijk tot dan!

 

Met vriendelijke groet,

Het team van de Maas en Waal